Trico viltskyddsbehandling 10 l dunk 2pack i gruppen Skog & trädgård / Skog & ved / Skogsredskap hos Sagro.se (TRICO2)
Video

Trico viltskyddsbehandling 10 l dunk 2pack

3980 kr
Inkl. moms
Alltid 69:- frakt exkl. moms 1-2 arbetsdagar leverans Faktura 0kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
bet alt
 • Info
 • Lagerstatus
  ArtikelnummerTRICO2
  Tillverkare
  EgenskaperÄNTLIGEN TILLBAKA
  Trico i 2 pack!
  2x 10Liter
  Effektiv och naturlig viltbehandling

  Klövviltet har en stor inverkan på den svenska skogen. Betningsskadorna uppkommer främst i ungskogen då kvistarna är späda och lättillgängliga för viltet. Olika trädslag reagerar olika på betning, men generellt orsakar betning lägre produktion, sämre kvalité och lägre vitalitet på plantorna. Studier har visat att tallplantor som betas första året aldrig återhämtar sig och upp till hälften av dem dör redan vid måttlig betning. Viltbehandling är en lönsam åtgärd redan vid låga betesfrekvenser. I många fall är den en förutsättning för en lyckad föryngring.

  Användning

  Trico kan användas på ett flertal trädarter som gran, tall, lärk, björk samt övriga lövträd utan negativ påverkan på plantorna. Substansen är mild emot plantan och kan användas året runt. Viltskyddsmedlet består av en emulsion av fårfetter och vatten med en liten tillsats av emulgeringsmedel samt vit färg för att du enkelt ska kunna se vilka plantor som har behandlats men samtidigt inte för mycket vit färg för att inte påverka fotosyntesen.

  Trico är en färdig formulering som ska användas utan spädning och applicering kan ske med ryggspruta eller annan sprututrustning. För att uppnå långvarig effekt ska Trico torka in. Behandlingen ska därför inte göras vid risk för dimma, frost eller regn. Trico är vattenresistent då den torkat. Toppen på plantan behandlas men plantan i övrigt behöver inte sprutas. 

  Vid kall väderlek bör medlet förvaras i rumstemperatur dagen innan användning. Det är viktigt att omsorgsfullt röra om medlet innan användning.

  Dosering
  Dosen är beroende av plantans storlek samt viltförekomsten. Rekommenderad dos är 3 till 4 ml per planta. Om plantorna är små och du har en god sprututrustning kan dosen vara 3 ml. Vid behandling av större plantor och träd ökas dosen. Normal åtgång är 7 till 10 liter per hektar.

 • I produktgrupper
 • Skogsredskap

Tillbehör och reservdelar

TRYCKSPRUTA 5L + FLASKA 1,5L
666 kr
Lägg i kundvagnen
Info
TRYCKSPRUTA 5L FISKARS
614 kr
Lägg i kundvagnen
Info
TRYCKSPRUTA 5L GARANT
512 kr
Lägg i kundvagnen
Info

Andra köpte även:

Slåtterkniv 90x42 hål 20,5 x 24mm
55 kr
Längd x bredd: 90 x 42
Håldiameter: 20,5 x 24,3
Form: 7
Lägg i kundvagnen
Info
Vedsäck 96X96X135CM Cm
393 kr
Lägg i kundvagnen
Info
Ringsprints 11Mm
24 kr
Lägg i kundvagnen
Info
Såskär Fiona m.fl. 43X285mm hål 7mm
392 kr
Passar till: Fiona m.fl.
Lägg i kundvagnen
Info
Logga in