Arbetshandskar

Filtrera nedan:
Välj varugrupper & filter Dölj filter

Dina val

Välj kategori
Allroundhandskar Läderhandskar Monteringshandskar Precisionshandskar Skärskyddshandskar Trädgårdshandskar Varma Arbetshandskar
Visa produkter

Arbetshandskar är ett viktigt tillbehör för dig som arbetar med olika typer av uppgifter. De skyddar dina händer från skador, smuts och kyla, samtidigt som de ger dig komfort och fingerfärdighet. Men det finns många olika sorter av arbetshandskar, och du behöver välja den som passar bäst för ditt arbete. Här är några exempel på olika arbetshandskar och vad de är bra för:

  • Varm arbetshandskar: Om du arbetar utomhus under vintern, eller i kalla och fuktiga miljöer, behöver du arbetshandskar som håller dina händer varma och torra. Varm arbetshandskar har ett isolerande foder som skyddar mot kylan, och ett vattentätt eller vattenavvisande ytterlager som står emot fukt. Varm arbetshandskar finns i olika material, som läder, syntet eller ull, och i olika modeller, som fingervantar, halvfingervantar eller tumvantar.

  • Monteringshandskar: Om du arbetar med finmotoriska uppgifter, som montering, mekanik eller elektronik, behöver du arbetshandskar som ger dig god känsla och precision i fingrarna. Monteringshandskar är tunna och smidiga arbetshandskar som följer handens form och rörelser. De har ett bra grepp om små och hala föremål, och ett andningsbart material som förhindrar svettning. Monteringshandskar finns i olika material, som bomull, nylon eller nitril, och i olika färger, som vit, svart eller grå. 

  • Skärskyddshandskar: Om du hanterar vassa föremål, som glas, metall eller trä, behöver du arbetshandskar som skyddar dig från skärsår och stickskador. Skärskyddshandskar har ett material som är motståndskraftigt mot skärning, som stål, kevlar eller dyneema. Skärskyddshandskar finns i olika nivåer, från A till F, där F är det högsta skyddet.

  • Trädgårdshandskar: Om du arbetar med trädgårdsskötsel, som plantering, beskärning eller ogräsrensning, behöver du arbetshandskar som skyddar dig från taggar, stickor och smuts. Trädgårdshandskar har ett slitstarkt och smutsavvisande material, som gummi, latex eller vinyl, och ett mjukt och bekvämt foder, som bomull eller fleece. Trädgårdshandskar finns i olika storlekar, former och färger, och ofta med mönster eller motiv som passar trädgårdstemat.

Som du ser finns det en arbetshandske för varje typ av arbete. Det är viktigt att du väljer den som passar bäst för ditt behov, så att du kan arbeta säkert, effektivt och bekvämt. Hos oss hittar du ett stort utbud av arbetshandskar i olika sorter, material och prisklasser. Vi har även andra produkter som kan underlätta ditt arbete, som skyddsglasögon, hörselskydd och arbetskläder.

Logga in